Miranda IM och WINE

Miranda IM är mig veterligen den bästa klienten för MSN-protokollet (andra protokoll såsom Jabber har jag inte testat). Detta gäller även för Linux tillsammans med WINE då jag inte har testat någon annan klient som ens har varit i närheten. Det jag tänker på främst är den kontroll användaren får, med Pidgin har man inga möjligheter att själv konfigurera applikationen så den fyller ens behov vilket för mig är ett krav som Miranda IM uppfyller. Miranda är dessutom öppen källkod och ruskigt snabb även på Linux. Det finns dock ett par saker som man som användare måste ta tag i innan det flyter på riktigt bra, saker som mig veterligen inte finns ute på internet, förens nu.
Det första som behövs är Miranda IM 0.7.19 då det är den senaste versionen där MSN funkar med WINE. Ladda ner och installera. När du har fixat en fungerande konfigurationsfil och loggat in så kommer du snabbt att märka ett par saker, dels så kommer du direkt att mötas av en ruta som säger att du inte kan se avatarer. Sedan när du har loggat in så kommer du att se 5-8 rutor med något okänt felmeddelande som dock inte påverkar känslan utav att använda Miranda, mer än att det är irriterande.  Förhoppningsvis så kommer du att öppna ett konversationsfönster med någon vän, Du kommer då att märka att du inte kan högerklicka samt att en del text kan se konstig ut (d.v.s att färger inte ändras etc) och här kommer några tips som åtgärdar detta. Till detta behövs Winetricks, är detta installerat från AUR så är det bara att köra följande från din terminal.

winetricks riched20 riched30 richtx32 msls31

Om du enbart har laddat ner Winetricks och gjort det körbart så måste sh först sättas in.

sh winetricks riched20 riched30 richtx32 msls31

För att ha möjligheten att se folks avatar så krävs det att man kör följande:

winetricks vcrun6

Varning på detta, tidigare så funkade detta för mig men på senare tid så har det gjort att Miranda IM kraschar, men värt att testa. Om du har hittat något sätt som för dig har fungerat, vänligen meddela mig. Om du likt mig inte får det att funka så kan du ta bort två tillägg till Miranda, advaimg.dll och avs.dll.

Leave a Reply