xautolock och slock

Är du, likt mig, trött på skärmsläckare som man sällan ser men som ändå behövs och som tar lite plats? Visst att xscreensaver finns och som kan räknas som minimalt, men det finns något bättre. xautolock och slock tillsammans kan fylla ut det behöv som åtminstone jag har sökt på ett mer minimalt plan. Installera dessa två och sedan kan du antingen sätta ihop ett bashskript eller så lägger du in följande i någon fil som hanterar uppstartsprogram(tex .xinit) :

xautolock -time 40 -locker slock -nowlocker slock -detectsleep -corners 000+ -cornerdelay 3 &

Vilket ger följande resultat: Skärmen blir efter 40 minuter svart och drar igång slock. Då behöver man med andra ord skriva in sitt lösenord. Man kan även dra ner muspekaren till det högra hörnet så går slock igång efter tre sekunder.

Leave a Reply