Ett skepp kommer lastat, med vadå? Inte nödvändigheter till de behövande i alla fall

Denna dag så har jag suttit framför datorn i skolan som så många gånger förr, istället för att arbeta med skolarbete (redan klar) så kollade jag runt vad som har hänt under natten och morgonen ute i världen. Jag visste att Ship To Gaza skulle försöka lämna mat och annat som vi människor behöver för att leva. Jag hoppas att det inte är någon som har undgått att Palestina är under en ockupation av Israel, något som dessvärre inte ser ut att få något slut inom den närmsta åren. Jag visste att chansen fanns att Israel skulle stoppa fartygen. I min naiva värld så trodde jag dock inte att det som nu har hänt faktiskt skulle hända.

Händelsen är fortfarande väldigt aktuell så informationen är för tillfället väldigt enkelriktad och kommer enbart från ett håll – Israel. Detta land vet om vad de har gjort och måste nu försöka få till en berättelse som ändå kan tala till deras fördel, vad skulle de tjäna på att dra till sanningen om den skulle göra att exempelvis USA skulle dra in de massiva summor USA ger till Israel varje år? Vi kan med största sannolikhet säga att 10 personer är döda, det finns inget som säger att någon soldat skulle vara dödad utan det är aktivister som befann sig på fartygen. Till saken hör följande: Det hela utspelade sig på internationellt vatten, alltså vatten som Israel inte har ockuperat. Israels handling skedde på områden där det absolut inte får ske. Vidare kan man diskutera om Israel ska kunna ha denna rätt någonstans, men det tänker jag inte ta upp här.

Detta inlägg skulle kunna bli bra mycket längre då det finns ett par personer som är värda att diskutera. Folk som inte är svenskar som kanske läser bloggen kommer kanske inte att förstå innehållet i följande artikel, men det blir säkert en nyhet även utanför Sveriges gränser. Nåvel. Läs och begrunda: borgerligt utspel. Det finns ett antal bloggar som jag inte kommer länka till då jag inte vill att de ska få besökare (hehe), men en djupt religiös kille nämnde att Israel var den enda demokratin, till honom säger jag: va?

Leave a Reply