Gnash 0.8.8 släppt

En ny version utav Gnash är nu släppt, i den nya versionen så ska tydligen Youtube fungera till 100%, Gnash kan snart bli ett bra alternativ till Maemo istället för Adobe Flash, operativsystemet som Nokia N900 kommer med, detta av två anledningar:
1. Adobe flash är ingen fri programvara, det är Gnash.
2. Det finns enbart en något äldre version av Adobe Flash tillgängligt, det går dock att fixa till.

Det finns såklart frågor som uppstår, hur bra fungerar Youtube? Hur är det med spel i flash, hemsidor i flash? Jag antar att det bara finns ett sätt att ta reda på det: att testa själv. Dessvärre bryr jag mig inte om Youtube då jag använder ett skript som gör att jag slipper flash och använder (i mitt fall, vlc och liknande funkar också) mplayer, smidigt och snabbt.

Leave a Reply