Error 15

De senaste dagarna har varit ytterst spännande med flertalet händelser, det är dock bara en av dem som jag kommer att ta upp här. Då jag är väldigt seriös vad gäller Facebook tänkte jag byta namn på ett album jag har skapat innehållande två st pandor till /boot/kernel26.img för att visa min uppskattning gentemot mina vänner i nöd. Jag tänkte i samband med detta att det kunde vara bra att faktiskt titta in i /boot för att se om allting stämde, döm till min förvåning när mappen var tom. Det fanns ingenting under /boot. Direkt började jag fundera kring vad jag kan ha gjort för att åstadkomma detta elände. Tankarna kom direkt till ett skript jag testade som skulle ta en backup på bland annat /home, men varför skulle en mapp med innehåll försvinna och andra mappar vara kvar? Skumt. Jag visste hursomhelst att jag inte skulle kunna starta om datorn med det resultat jag är van vid. Jag började därför att kopiera systemfiler som jag fint hade konfigurerat samt /home till en av mina externa hårddiskar. Sedan samlade jag mod och startade om datorn. Error 15 kom som förväntat upp då ingen menu.lst eller allt annat viktigt som ska finnas i /boot faktiskt inte fanns där.

Efter denna händelse började jag fundera kring nästa steg. Skulle jag sätta in archskivan jag har och installera om GRUB och eventuellt kärnan, eller starta en ren installation? Jag bestämde mig för det sistnämnda, jag har tidigare dualbootat med Windows men väldigt sällan använt Windows och tänkte därför att det var dags att bli av med skiten. Jag hade säkerligen mycket skit under Arch också och med min backup till hands skulle jag kunna återskapa det mesta, förutom all skit jag har samlat på mig.


:(

Leave a Reply