1984 ringde

Att tro att demokraterna skulle vara för demokrati verkar vara en naiv föreställning. Jag tog en titt på vilka som stödjer PIPA. Många republikaner är emot, och många demokrater är för. Demokraterna behöver en Alan Shore som kan ta tag i saken, detta är ju bara pinsamt. Amerikaner är skumma, giriga och så individualistiska så det finns inte, jag vill inte att de ska bestämma över mitt internet. Ni som trodde George Orwell hade fel med sin bok kan definitivt räkna med att han vänder sig i graven. Detta säger väl det mesta om det system som finns på andra sidan horisonten, rösta höger eller jättehöger. Tur att jag inte föddes där i alla fall.

2 Comments

 1. Crouse says:

  “Amerikaner är skuggiga, giriga och så individualistiska”. Detta påstående är definitivt inte en “rättvis” representation av alla amerikaner. De flesta är ärliga, och mycket givande. Jag skall ge dig “individualistisk”, som vi är. Dock säger alla amerikaner är ljusskygga och giriga är vanligt fel. Många av våra “politiker” är skuggiga och giriga, lyckligtvis i detta land, när de goda människorna vaknar, kan vi hantera dem genom att rösta dem alla ut ur kontoret.
  Jag är amerikan, jag är inte skumma eller giriga … denna webbplats jag betala för allt själv och donera allt gratis till Archlinux samhället, frågar någonting tillbaka;) Förhoppningsvis Google Translate, översatt mina kommentarer ok.

  • kaptenen says:

   I will try to answer back in English. :) I know many Americans who are not greedy at all, you are definitely one of them thats not, not that I know you but the contributions you make can talk for them self (very nice!). What I meant was more the people at the very top, the people who got the power to do what they want (the politicians), more or less. But America is “the land of freedom” and must Americans believe in neoliberalism and the debate climate is extremely hard, I mean the republicans really wanted to know if Obama was born in America and they attacking the union, the poor and so on. Not to mention the Westboro Baptist Church and the Tea party movement. I thought that must democrats was against SOPA and PIPA but that was not the case. You know, i´m from Sweden and the difference is kinda big between our countries and we can see some difference between lift-wing and right-wing here.

   So, you should not take my post personal. :) The American people are good and do what they can, I do hope it´s enough. I hope you understand what i´m writing and thanks for the comment, I don´t receive much of them.

Leave a Reply