Det där med att dela intressen med människor

Jag spenderar min lördagskväll med att sitta framför /r/postmetal samtidigt som jag kollar på universitetskurser till hösten, sista ansökningsdagen är på måndag och något måste jag väl göra efter sommaren. För att det ska kännas värdefullt bör det ju vara något som kan ge mig någonting, istället för att läsa någon relativt enkel kurs enbart för den lilla summa pengar man får. I den stad jag bor i delar jag mina intressen med väldigt få andra människor. En kurs jag ska skicka en ansökan till har med datateknik och datavetenskap att göra. Denna kurs ligger till grund för senare kurser som jag åtminstone är intresserad av att läsa. Värt att notera är att dessa är på distans. Vad som är lite tråkigt är att jag inte skulle ha någon att diskutera något kursinnehåll med, dels för att de flesta av mina vänner är duktiga inom många andra kunskapsområden, men framförallt för att de inte bryr sig. Det är nyttigt att diskutera saker och ting, man får nya perspektiv på saker och ting och lär sig samtidigt att argumentera för sin sak. Detta är alltså något som skulle lysa med sin frånvaro.

Jag har sedan jag flyttat tillbaka hit ständigt gått runt med tanken att jag ska dra så fort som möjligt. Dessvärre är det betydligt enklare sagt än gjort. Många pusselbitar måste falla på plats först, somliga vilka kan ta sin tid. Jag ska inte älta, det är bara onödigt. Istället ska jag fortsätta söka kurser och sedan ta en dag i sänder, men bort härifrån ska jag.

Leave a Reply