Ny dator

Jag har införskaffat mig en ny dator, något som var ganska välbehövligt med tanke på att min Asrock blivit lite till åren så att säga. Då jag inte är en gamer av något slag behövde jag inget kraftpaket med senaste grafikkortet eller dylikt, samtidigt ville jag ha en dator jag skulle kunna leva med ett par år åtminstone. Med detta i åtanke fick det bli ett färdigbygge. Huruvida jag förlorat en massa pengar på det låter jag vara osagt, om sanningen ska fram bryr jag mig inte heller då det bara är pengar (lätt att säga nu när jag precis börjat få lite…) Datorn jag köpte var en HP Pavilion HPE H8-1310eo, för den intresserade är det väl att söka runt på internet efter dess specifikationer. Kan säga att man fick med 6 GB i ram, jag köpte ytterligare 8 så för den med dåliga mattekunskaper kan jag tillägga att jag nu har 14 GB.

Att betala för en licens man ändå inte tänkt använda kändes lite sisådär, milt sagt. Det skulle vara fördelen med att bygga en egen dator – man brukar kunna välja att inte köpa med något operativsystem. I skrivande stund sitter jag med Windows 7… nu i dagarna ska jag dock köpa en SSD och använda som min primära hårddisk (ska då installera Arch på den) och använda den jag nu har som sekundär. Det känns bra. Hoppas allting går som jag tänkt, det brukar inte bli så men någon gång måste vara en första som optimisten skulle ha sagt. Det var länge sedan jag installerade Arch dessutom, många förändringar har skett men det ska bli kul.

Jag kan också säga att jag sedan en tid tillbaka äger en laptop, LG P-420. Om sanningen ska fram har jag länge använt Windows på den. Under den tiden har jag spelat en del spel som inte varit speciellt krävande, eller ja GTA 4 har jag minsann spelat. När jag köpte min HP kände jag mig dock tvungen att göra något åt saken. Jag kunde ju inte ha Windows på alla mina datorer, och nu kan jag spela på min primära dator (den stationära med andra ord) och de “legitima” anledningar att ha Windows på laptopen var borta. Frågan jag ställde mig var vad jag skulle installera för operativsystem. Jag har ganska länge varit intresserad av Elementary OS och väntar febrilt på betan som sägs vara på gång. Jag testade en daily build men det gick inget vidare så jag testade att installera Linux Mint på den, funkar OK just nu men ska antagligen installera Elementary så fort jag kan. Notera att detta alltså är på min laptop som jag tror främst kommer användas till studier och dylikt.

Nåväl, det var ännu en ganska meningslös post från min sida. Pandakram.

2 Comments

  1. Steve says:

    Bra dator, du vet väl att du kan få den inkl. 23″ skärm hos HP för 7600:-!

    • kaptenen says:

      Betydligt bättre än min förra i alla fall. Jo jag såg det, hyfsat pris (sedan får man 10% rabatt om man tar emot deras nyhetsbrev också). :) Jag har redan två skärmar till datorn dock så egentligen skulle inte jag ha någon användning för den.

Leave a Reply